Információk / ÁSZF

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat!

A site (a www.parker.huwww.waterman.huwww.rotring.hu szerveren elérhető internet szolgáltatás) vagy bármely oldala megnyitásával Ön elfogadja az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem ért egyet a feltételekkel, ne nyissa meg weboldalainkat!


Termék garancia

A termékekre vonatkozó garanciális feltételeket megtekintheti az alábbi oldalon.


 

Kiszállítás


Magyarországi címekre:

A termékeket a Magyar Posta Business Pack szolgáltatása szállítja ki a vásárlóink által megadott címre.
Kérjük, rendelésénél adjon telefonos elérhetőséget, hogy a szállító adott esetben felvehesse Önnel a kapcsolatot,
a szállítás pontos lebonyolítása érdekében!

A Business Pack szolgáltatás a feladást követően a következő munkanapi szállítást garantálja, ennek ára 2800.- Ft.

 

Szlovák címekre:
Azok a vevőink, akik közösségi adószámmal rendelkeznek
az 1992. évi LXXIV törvény 29/A. § és a 77/388/EU alapján nettó összegben fizethetik számlájukat.
Az adó megfizetésére és elszámolására Szlovákiában kötelesek.
Az utánvétel sajnos nem választható.
Átutalásos fizetésnél e-mailban megírjuk a pontos utalandó összeget és annak beérkezése után
(kb: 2 munkanap) 3 munkanapon belül megkapja a csomagot.
Értéktől és mennyiségtől függetlenül minden esetben a GLS viszi.
Kérjük, rendelésénél adjon telefonos elérhetőséget, hogy a szállító adott esetben felvehesse Önnel a kapcsolatot,
a szállítás pontos lebonyolítása érdekében!
A GLS munkanapokon 7-20 óra között ügyfélszolgálatot tart fenn,
hol érdeklődhetnek csomagjaikkal kapcsolatban
(+36 1 371 21 60 vagy +421 45 52 42 519), illetve
http://www.gls-hungary.com/kereses.html
vagy a http://www.gls-slovakia.sk honlapon bármikor.
 

Más európai címekre:
+1 munkanap.
Azok az Európai Uniós vevőink akik közösségi adószámmal rendelkeznek
az 1992. évi LXXIV törvény 29/A. § és a 77/388/EU alapján nettó összegben fizethetik számlájukat.
Az adó megfizetésére saját országukban kötelesek, illetve azt ott számolhatják el.
Továbbiakról érdeklődjön a rotring@rotring.hu email címen!

 

Szerzői jog
 

A Parker & Waterman & Rotring Kft. ( továbbiakban: PWR ) weboldalai, az azon található minden képi és szöveges tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogi, illetve védjegyoltalom alatt állnak, azok bármilyen formában történő felhasználása a személyes használatot meghaladó mértékben kizárólag PWR kifejezett erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.

 

Információk
 

Az PWR weboldalain megjelenő információk, adatok, feltételek kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért a PWR felelősséget nem vállal. Az oldalakon található tartalmakért, linkekért, képekért és adatokért felelősséget a PWR nem vállal.
Az PWR nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldalak használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.
Vásárlóink (a Fogyasztóvédelmi Törvény hatálya alá tartozók) a termék kézhezvételét követően 14 napon belül indoklás nélkül elállhatnak a vásárlástól, de a termék visszajuttatásának költsége vevőinket terhelik. A vételárat cégünk 30 napon belül visszautalja a vevő bankszámla számára. Ez nem vonatkozik a gravírozott, speciálisan az adott vevő számára beszerzett termékekre, ott sajnos nincs mód az elállásra.

 

A személyes adatok védelme
 

Az PWR bármely, a weboldalak használata során tudomására jutott személyes adatot a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint kezel. Amennyiben Ön bármely személyes adatát eljuttatja a PWR-hez, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt a PWR nyilvántartsa és kezelje.

 

Általános vásárlási feltételek
 

1. Bevezetés
 

Az alábbi Általános Vásárlási Feltételek (a továbbiakban ÁVF) érvényesek a www.parker.huwww.waterman.hu, www.rotring.hu honlapokon, illetve a Parker & Waterman & Rotring Kft-től telefonon történő megrendelés esetén, és ezen feltételek az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVII. Törvény 5.§ (1) bekezdése szerinti általános szerződési feltételeknek minősülnek.

Társaságunk fenntartja a jogot az ÁVF rendelkezéseinek módosítására, ezért kérjük, minden vásárlás előtt olvassa el a honlapon közölt feltételeket. Módosítás esetén a honlapon vagy telefonon leadott megrendelésekre a megrendelés leadásának napján érvényben lévő ÁVF rendelkezései érvényesek.


 

2. Megrendelés, a szerződés létrejötte
 

Termékeink a következő módokon vásárolhatók meg:

Honlapunkon keresztül történő megrendeléssel:

Online vásárlás esetén a webáruházba való bejutás nincs előzetes regisztrációhoz kötve, így a szolgáltatás korlátozás nélkül minden látogató számára elérhető a www.parker.huwww.waterman.hu, www.rotring.hu internetes áruházunkban, megtekintheti és megrendelheti aktuálisan megvásárolható termékeinket. Az aktuális ajánlatokról a termékoldalakon talál információt. A ''Megrendelés'' gombbal beteheti a kívánt árut a ''Kosárba''. A kosár arra szolgál, hogy itt gyűjtse a megrendelni kívánt termékeket és láthassa, mennyi a várható összes költsége. A kosárból véglegesítheti a megrendelését a ''Fizetés'' gombbal. Ekkor regisztrálhat rendszerünkben, vagy vendégként is vásárolhat.  Regisztrációjával hozzájárul, hogy adatait kezeljük. A személyes adatait harmadik személynek nem adjuk át, amely alól kivételt képez a postai vagy futárszolgálat.

A rendszerünk egy automatikus e-mailt küld nekünk rendelési szándékáról. Ezt az e-mailt a vásárló is megkapja, nyugtázva a rendelését, illetve annak érdekében, hogy még egyszer ellenőrizhesse azokat az adatokat, amelyeket mi is megkaptunk.

Amennyiben a visszaigazolás a vásárló megrendelésének elküldésétől számított legkésőbb 3 munkanapon belül nem érkezik meg a vásárlóhoz, a vásárló mentesül ajánlati kötöttsége alól.

Az oldalon történt elektronikus megrendelés feladásával még nem keletkezik szerződés a vásárló, illetve a Parker & Waterman & Rotring Kft között. Minden vásárlót további elektronikus levélben megkeresünk, vagy telefonon visszahívunk a megrendelést követően. A pontos adatok felvétele azért szükségszerű és elkerülhetetlen, mert ezek alapján tudjuk azonosítani megrendelésüket, megállapítani kedvezményeik mértékét, és természetesen csak pontos címük ismeretében tudjuk a termékeket futárszolgálatunkkal házhoz szállítani. A megrendelés szóbeli, telefonos, vagy elektronikus személyes visszaigazolást követő megerősítéssel minősül csak valós vásárlásnak.

Érdeklődni a 06 (88) 878-460-es telefonszámon lehet, ahol 9-16 óra között a rendelésekkel kapcsolatos kérdésekre az ügyfélszolgálat munkatársai válaszolnak. A szerződés telefonos megrendelés esetén a megrendeléskor, internetes megrendelés esetén a megrendelés visszaigazolásakor jön létre, a teljesítés időpontja pedig telefonos megrendelés vagy online vásárlás esetén a termék vásárló által történő átvétele.

A termékeinkre vonatkozó szerződés megkötésének nyelve kizárólag a magyar nyelv.

A fentiek alapján létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a szerződéseket iktatjuk, a szerződések utóbb hozzáférhetőek.

Internetes oldalainkon a rendelés feladásakor lehetőséget biztosítunk a személyes adatok módosítására.3. Árak
 

A honlapon megadott eladási árak forintban szerepelnek, és tartalmazzák a 27% általános forgalmi adót. A honlapunkon és telefonon megrendelt termékek házhoz szállításának díja minden esetben az egyes termékekre vonatkozó és a vásárló által igénybe vehető szállítás típusától függ, mely tételt az eladási ár nem tartalmazza. Ennek pontos összegéről a megrendeléskor, illetve a telefonos visszahíváskor vagy elektronikus levélben adunk tájékozatást.

A szállítási díj 2600-5000 Ft között változik a termék súlyától és árától függően. A pontos szállítási költségről a megrendelés visszaigazolásakor kap tájékoztatást a vásárló.

A webáruházunkban kínált termékek műszaki és más paramétereinek, adatainak, árainak stb. helyessége érdekében mindenesetben a legnagyobb gondossággal járunk el, de ezekért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben minden gondosságunk ellenére hibás ár került a webáruházba, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves,

pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő ''0'' Ft-os vagy ''1'' Ft-os árra, akkor

nem vagyunk kötelezhetőek a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánljuk a helyes áron történő szállítást, vagy a megrendelő elállhat vásárlási szándékától.

A webáruházban megjelenő termékekről közölt fotók, valamint műszaki leírások esetenként pontatlanok lehetnek, hivatalos adatokat az adott termék gyártójának weboldalán talál.4. Szállítási feltételek
 

A termék házhoz szállítása esetén a szállítási díjról a vásárló minden esetben a szerződés megkötését megelőzően kap tájékoztatást.

A megrendelt termékeket - amennyiben azok raktáron vannak - a szerződéskötés időpontjától számított 7 napon belül kiszállítjuk. Nagy kereslet esetén előfordulhat, hogy egyes termékekből hiány keletkezik, ilyen esetekben a szállítási határidő hosszabb lehet. Erről a szerződéskötéskor tájékoztatjuk a vásárlót. A leszállított termékért az eladási árat és a szállítási díjat előre átutalással vagy személyesen a futárnál kell megfizetni. A vásárló részére elkészített - tipikusan, de nem kizárólag - gravírozott vagy egyéb módon megszemélyesített termék árát kizárólag előre utalással lehet kiegyenlíteni.

A küldemény átvételekor a kézbesítő jelenlétében ellenőrizze a csomag sértetlenségét! Sérült csomagot ne vegyen át! A számlát és a termékhez kapcsolódó használati útmutatót, esetleg jótállási jegyet, egyéb információs anyagot a csomagban mellékeljük.


 

5. Elállási jog
 

A honlapon illetve telefonon keresztül történt vásárlás esetén a vásárló az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Boltjainkban történő átvétel esetén nincs lehetőség elállásra.

A vásárló részére elkészített - tipikusan, de nem kizárólag - gravírozott vagy egyéb módon megszemélyesített termék esetében elállásra nincs lehetőség. Amennyiben nem biztos a termék megfelelőségében, ügyfélszolgálatunkon azt kipróbálhatja, illetve  a megszemélyesítést ne rendelje meg.

A vásárolt áru mellé a vásárló minden esetben kap a 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet 3.§-ában megjelöltek szerinti írásos tájékoztatót. Amennyiben nem kapja meg, a vevő haladéktalanul köteles azt társaságunk ügyfélszolgálatának telefonon vagy e-mail-ben jelezni, hogy részére azt megküldhessük. Amennyiben társaságunk ennek ellenére ezt nem pótolja, úgy az elállási jog az áru átvételének napjától számított 3 hónapon belül gyakorolható. Ha a tájékoztatásra három hónapon belül mégis sor kerül, az elállásra nyitva álló határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót a vásárló ténylegesen kézhez kapta.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

Elállás esetén a kifizetett vételár az elállási nyilatkozat eladó általi kézhezvételét követő 30 napon belül visszatérítésre kerül. A vételáron felüli költségeket (szállítási díj), és az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a vásárló köteles viselni.

Az elállási jog gyakorlása csak eredeti állapotának megfelelő, sértetlen (kiegészítőkkel, használati utasítással ellátott áru az eredeti csomagolásban visszaküldve), ellenkező esetben jogunkban áll az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárunk megtérítését követelni. Kérjük, hogy amennyiben a termék nem nyerte el tetszését és vissza kívánja küldeni, a termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértéken felül ne használja a terméket , ugyanis a használatból eredő értékcsökkenést szükséges megtéríteni részünkre.

Amennyiben a kiszállított termék nem nyeri el a vásárló tetszését, a kiszállítást követő 14 napon belül visszaküldheti a számlával együtt címünkre: 8200 Veszprém, Rákóczi u. 1. Kérjük, az árut ne utánvéttel adja fel, mert az ilyen módon visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni. Az áru ellenértékét banki átutalással vagy postai úton utaljuk vissza.  A termékek esetleges cseréjét, alkatrészek pótlását postai úton illetve futárszolgálattal bonyolítjuk. Kérjük, ilyen igénye esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a

már fentebb említett elérhetőségeken.

 

6. Szavatosság és jótállás
 

Termékeinkre a jogszabályokban meghatározott 1 év szavatosságot, illetve jótállást vállalunk.

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy termékeink megvásárlása a hatályos jogi szabályozás értelmében fogyasztói szerződésnek minősül. A hatályos jogszabályok alapján vásárlóinkat a következő jogok illetik meg.
 

6.1 A szavatossági és jótállási jogról
 

A szavatossági jog alapján a szavatosság kötelezettje (Kötelezett) felelősséget vállal azért, hogy teljesítéskor hibátlan terméket ad át a vevőnek, tehát a terméknek nincs olyan hibája, amely csak később fog kiderülni. Hibáról beszélünk abban az esetben, ha a termék mennyiségi vagy minőségi szempontból hibás.
 

A hiba okának a a termék használatakor kell fennállnia, a vásárlónak kell bizonyítania, hogy

- már teljesítéskor megvolt a hiba oka

- teljesítéskor nem lehetett észlelni

- vétlen a hiba bekövetkezésében
 

Vélelmezett, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha ez az áru természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

A kötelezett mentesül a szavatosság alapján fennálló kötelezettségei alól, ha a hibát a vásárló a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy ha a hibát a vásárlónak a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

A jogosult a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. A vásárló a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét, azonban használt termékeknél, az elévülési idő egy év (elévülési határidő), kivéve leértékelt, akciós termékek. Az elévülési határidő a teljesítéskor kezdődik.

Abban az esetben, ha a jogosult igényét azért nem tudja érvényesíteni a bíróság előtt keresettel az elévülési időn belül, mert a hiba - bár az oka már megvolt a teljesítéskor - csak később jelentkezett, vagy menthető okból nem volt abban a helyzetben, hogy igényét érvényesítse (pl. betegség), a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított három év (jogvesztő határidő).

A szavatossági jog alapján a vásárló javításra, cserére jogosult. A szavatossági igények közül a vásárló választhat.

Az árleszállítást vagy az elállást akkor választhatja a jogosult:

- ha sem kijavítást, sem kicserélést nem kérhet (ennek teljesítése lehetetlen, vagy a kötelezett részére a másik választható szavatossági igény teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel jár), vagy

- ha a kijavítás vagy kicserélés szavatossági jogként ugyan érvényesíthető lenne

- de ezt a kötelezett nem vállalta,

- a kötelezett vállalja ugyan, de nem végzi el, vagy

- a kötelezett vállalja, de nem tudja - a dolog tulajdonságaira és rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a vásárlónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezni.

 

A jótállás (más néven garancia) azt jelenti, hogy a kötelezett „garantálja”, hogy a szolgáltatott dolog bizonyos időtartamon belül kifogástalanul fog működni. Ez alatt az időtartam alatt a kötelezett a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett (például azért, mert a vásárló nem rendeltetésszerűen használta a szolgáltatott dolgot).

Azon termékek esetében, amelyeknél az eladónak jótállási kötelezettsége van, minden esetben a termékekhez mellékelt jótállási nyilatkozat tartalmazza a jótállás kötelezettjének nevét és címét, a jótállás tartalmát, időtartamát, területi hatályát, és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját; illetve utalást arra, hogy a jótállás a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti.
 

6.2 Szavatossági és jótállási igények intézése
 

A nálunk vásárolt termékeket minden esetben használati útmutatóval, jótállás esetén jótállási jeggyel látjuk el.

Amennyiben termékeinkkel kapcsolatban szavatossági vagy jótállási jogát kívánja érvényesíteni, akkor azt a vételár megfizetését igazoló bizonylat (vagy annak másolata) bemutatásával tudja megtenni.

A vásárló panaszaival az ügyfélszolgálatunkhoz fordulhat a tenzi@parker.hu e-mail címen, a 06 (88) 878-460 telefonszámon vagy a 8200 Veszprém, Rákóczi utca 1 címen.

Amennyiben a vásárló igényének teljesíthetőségéről a kötelezett annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a vásárlót.

Felhívjuk figyelmét, hogy az általunk forgalmazott termékek központi szervize külföldön  (EU) található, így a termékek javítása több hónapot is igénybe vehet. Társaságunk a javításra szoruló termékeket egy héten belül továbbítja, de a szerviz működésére ráhatásunk nincs. Nekünk, mint a kötelezettnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezzük. Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a vásárló nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti.

 

Az adatkezelő a Parker & Waterman & Rotring Kft.

Az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vétele a 40392 számon megtörtént - "weboldal üzemeltetése, hírlevél küldése, marketing célú adatkezelés" - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törény (Infotv.) 68. § (6) bekezdés alapján.


 

Ügyfélszolgálat
 

H-8200 Veszprém, Major u. 16. 
Mobil: +36 (70) 339 5002
E-mail: rotring@rotring.hu
Cg. 01-09-961610
MKEH Nyilvántartási szám: C/003543
NAIH nyilvántartási szám: NAIH-84092/2015
Bankszámlaszám: OTP Rt. 11748007-20131131
Nemzetközi utaláshoz:
IBAN: HU6811748007 20131131 00000000
SWIFT: OTPVHUHB